Jump to content


Photo

My MH config show an entry I never added!


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 giampaolo

giampaolo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 10 June 2010 - 07:27 AM

I see in my mailhost config the following:

Mailhost name: Local
Email address: (my own e-mail address)
Hosts/Domains:

mola.asclme.org
fche.csb
f5.idiot-dog.com
idiot-dog.com

Relaying IPs: (empty)

Now, I'm pretty sure I never added this mailhost entry.

Is this a security issue?

#2 agsteele

agsteele

    Been There

  • Memberp
  • PipPipPipPip
  • 1,199 posts

Posted 10 June 2010 - 09:40 AM

Now, I'm pretty sure I never added this mailhost entry.

Is this a security issue?

Probably not. Especially if you're not absolutely sure.

I'd resubmit your own host to check the routing is correct but you may prefer to raise it with Don, the SC admin who is the person who knows most about the Mailhost stuff - service[at]admin.spamcop.net

Andrew

Edited by agsteele, 10 June 2010 - 09:40 AM.

A SpamCop user - all comments I make are mine and not SpamCop's :-)

All comments in these forums are from users offering help to other users unless the user explicitly identifies themselves as SpamCop staff.

To contact SpamCop staff Email service[at]admin.spamcop.net

#3 giampaolo

giampaolo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 10 June 2010 - 09:50 AM

I'd resubmit your own host to check the routing is correct but you may prefer to raise it with Don, the SC admin who is the person who knows most about the Mailhost stuff - service[at]admin.spamcop.net

Andrew, I was not adding the "Local" entry in MH. I was adding a completely different one.

I saw that entry right after having completed training my MH config for the new entry, but I can't say if it was there before.

Also, in the training messages I got back there is nothing pointing to this entry (apart a 127.0.0.1 relay at end, if this is somehow related to the "Local" entry).

However, thank you for remembering me the SC service e-mail: I couldn't find it.

#4 Wazoo

Wazoo

    What Life?

  • Forum Admin
  • 13,195 posts

Posted 10 June 2010 - 10:05 AM

However, thank you for remembering me the SC service e-mail: I couldn't find it.

From links at the top of this very page;

SpamCop Wiki
Where to get Help

SpamCop FAQ
How can I contact a SpamCop representative?

[b]www.spamcp.net Help page[b]
How can I contact a SpamCop representative?

Curious as to where you did look that this data doesn't exist.

#5 giampaolo

giampaolo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 10 June 2010 - 10:11 AM

Curious as to where you did look that this data doesn't exist.

I couldn't quickly find it in the SC site and in my mail contacts.

Anyway, I entered into this forum because the "Edit mailhost configuration" page suggests to ask here (first?). Besides, I see Don is often replying to messages here.

#6 turetzsr

turetzsr

    What Life?

  • Membersph
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,213 posts

Posted 10 June 2010 - 12:06 PM

Hi, giampaolo!

<snip>
Now, I'm pretty sure I never added this mailhost entry.

Is this a security issue?

...Does Miss Betsy's reply in SpamCop Forum "thread" "Mailhosts Typical Questions" sentence starting with "If a mailhost record already exists ..." clarify this situation?
..Regards,
...Steve T

...A Happy SpamCop.net reporting user (not an employee)
...Please avoid replying via e-mail, as it is not secure

#7 giampaolo

giampaolo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 10 June 2010 - 12:33 PM

Hi, giampaolo!...Does Miss Betsy's reply in SpamCop Forum "thread" "Mailhosts Typical Questions" sentence starting with "If a mailhost record already exists ..." clarify this situation?

I would say it doesn't match what I see.

Betsy is basically saying that the MH training process attempts to merge together paths (servers) identified by other users and related to the mail domain one trains. I believe these "merges" happen inside the trained MH entry.

Instead, in my case I see a "Local" MH entry which is different from the one I trained. Besides, domains in "Local" seems not related to any mail domain I know of. Further, there is no ip address defined for this MH entry, which is weird...

I sent a message to Don, but didn't yet get a reply. It maybe this MH entry entered somehow in my config and I don't want to worry or bother anybody anymore with this less-than-a-glitch problem.

So I'm probably going to remove that MH and turn QR back on.

Thank you all anyway,

Giampaolo




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users