Jump to content

Craig

Members
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Craig

  • Rank
    Member

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Interests
    IT IS 23 FEBRUARY 2003, and I've spent some time here on this new IPB SpamCop forum system in the last couple of weeks. I had come here with some particular issues to ask about, and figured since I've been using spamcop mail and doing most of my reporting through the web interface for a long time, I'd peruse the forums and their topics, see if there's anything to learn and, as an experienced user, offer what help I could. My usenet usage over the past decade has been fairly minimal, but not nonexistant. I've gotten a lot of good information there, including on the SC newsgroups. My nonthreaded conferencing experience, similar to this IPB SpamCop conferencing system, is rather more extensive, as I've been an active member of the Well for ten years - although I prefer to use the character based ssh/telnet accessed interface there, I have also made rich use of the web based conferencing interface there. As well, I host nine web based private conferences for a nonprofit organization. I've also bopped around on slashdot and a couple of others, but seldom contribute. Only so much to do in a day..<br>
  1. Hallelujah and THANKS for the help in fixing this. What djdevine says goes for me too though. There are times when some kind of notice is vital, really. Please do not leave us hanging again, thanks.
  2. Yep, same here. Just saw some old messages arrive. Hours old, but they're coming in. Yay.
  3. Hey, Wazoo - Sorry to hear of the family foo, truly sorry. Nice to see that you're still helping here. Been an age since I logged in to these forums. Thanks for your help. Thanks for helping even in the midst of your personal issues. My attempts to login via webmail also failed with the error reported by others avoe. I managed to view and download mail via IMAP through TBird locally. Looks like no incoming since 10:26am PST. Mail's piling up on the outside accounts normally auto-popped by SpamCop. I don't know what's happening to the mail I've got dot forwarded direct to SpamCop from other accounts. Bouncing, I assume. This many hours of delay, I'm sure respondents have started getting failure messages. At least, I hope they are. At least I've retrieved the important mail previous to 10:26am PST. Thanks again for your help.
  4. Yep, POP workd for me too, I'm happy to add. IMAP's out to lunch with that 'try again later' message. Hope this gets fixed soon!
  5. Whoa. I've not been into spamcop forums in awhile, as everything's been going swimmingly. it's nice to see that problems reported actually get real followup, and the volunteer work here is impressive.
  6. Craig

    Selecting and deleting multple held emails

    Yep, thanks JefG. So far so good.
  7. Hmmm. In my SC webmail configurations, "When deleting messages, move them to your Trash folder instead of marking them as deleted?" has been selected since forever. Sometimes though deleted (or quick reported in the Held folder) messages do appear as struck out. This does not happen often. I have not noticed a Purge Deleted control. I'll look next time. I figure that the rare occasion of marked deleted (strikeout) instead of actual moving to Trash might be some IMAP glitch between the webmail and the actual mail server. Just guessing. anyway, even if I can't get the marked deleted messages to go away, after awhile they seem to do so on their own, iirc.. Main thing is, I think, is do not let folder contents get up into the thousands.
  8. Well taken, Betsey. Yep, I agree that the way the various topics are parsed out between the different newsgroups works good. I could see retaining both the NG's for deeper tech exchange, and this web forum system for non-tech answer questors - but, yep, clearly identified and layed out entry points at the spamcop.net website would be one way of making the segregation work better. Frankly, I'd prefer to see the link to the entry point appear when one selects Help on the Spamcop Webmail pages. Even if it's built into the webmail help popups in a repeating footer it would be good. That would retain the webmail context sensitive help, while also providing the forums/ng access from all points. One can dream!
  9. Craig

    Virus Protection

    I understant that it's an endless pursuit, keeping up with the virii mails, but an option to detect and trash with and without notification would be a blessing.
  10. OK! I said I'd report back here on this, and now I am. For two separate SpamCop Webmail accounts, I reset or recreated multiple filters with custom filter names. The filters have both single and multiple criteria. One of the multiple criteria filters has 13 separate OR criteria. The custom filter names have not changed back to "Converted IMP Filter", as occured previously. The new/renamed filter creation was performed a week or more ago. So, looks like no problem. That is all! thanks again for the feedback.
  11. Thanks for the backgroung. I've got a better picture now of what's gone down.
  12. Ah, I'm getting it now. Thanks for the illumination. I guess next time I'm in need of SpamCop Web Mail help, or SpamCop web based spam reporting, I'll come here, and/or if it's a partiuclarly complex problem I'll consider firing up the nntp client and look over in news land too. Since usenet got so deluged with spam I've hardly been there at all. But the SC newsgroups have been particularly free of it, (of course!) , so it's not a problem there.
  13. I'm a bit apprehensive in making this topic response, so please bear with me and know that I intend to be constructive. I'm green here, but no sprout otherwise. I've got too many years of experience on flat nonthreaded conferencing systems like this. As well, I operate as host for nine private web based online conferences for a nonprofit. I'm as clueless as the next person, but at least I can say I've been 'here' before. So, anyway, what I'm finding here on this system is that it is very unclear as to what kind of questions and user contributions are actually welcome here. I came here because the most obvious links to help from the SC webmail system led me here. Nothing bopped me over the head on the way in to let me know that if I want technical advice with some depth, I should go back to the newsgroups. In fact, iirc, all I saw was text saying that these forums are where help and mutual support will be offered. It's only after reading various topic responses here that I now understand that not only do the newsgroups remain alive, but in fact they seem to be where we the users are supposed to go for technical discussion of depth. How deep that depth is, and where the line is, is unclear to me. (Given my own attempts at helping here, I now don't know if I've been helpful, or what.) I don't know if my technical questions have been out of place, and should have been placed on the newsgroups. It would be nice to have a single point of contact, but I can swing with whatever, as long as I know what whatever is. Beyond that, it's not clear to me now, at all, where the line lies here between too shallow and too deep, in the two forums, SpamCop Help and SpamCop Email. The description of the Lounge indicates that not for SpamCop tech stuff, like spamcop.social. But, it seems that the Lounge if full of spamcop tech topics. Have I got that wrong? I know it is tough to build a conferencing system like this. And I want to make it clear that this has been quite helpful to me so far. You folks have spent time helping me and others solve spamcop problems, and you deserve all the thanks. I hope this isn't too disjointed. I'm coming down off some hours of boring system work, the kind that requires concentration and isn't very fun. So, slackage please. That's all!
  14. Thanks for the responses, guys. I belive I had one single-criteria filter that got auto-renamed back when the system conversion was done, but I don't recall if when i subsequently renamed it back whether the name held or not. The filters were working, and performing as originally created, so I seldom looked at them. It is possible that I user-errored and clicked "Return to Filter List" instead of "Save" from the Filter Rule editing dialog. But, given my usual user behaviors, not too likeley, as I would normally automatically verify the save by checking the results listing, in this case the Existing Rules page. Hmmm, I'm looking at the Existing Rules page now in another browser session window. It's possible that I exited the Existing Rules page by clicking the Mail or Options icons instead of the Apply Filters button. I'm skeptical though, since, again, my normal user behavior is to check these things more than once. Yeah, superstitious user actions I think they are called... I just renamed the first filter on the list, clicked Save, Apply Filters, logged out, closed all browser session windows, and logged back in. My first filter custom name is still there. So, I'll let it stand for a few days, check, and report back. I can live without custom name multiple criteria filters. But, I'm curious. So, if the first custom name holds, in a few days I'll try creating one or more multi-criteria filters with custom names, and see if they hold. I'll report back. Again thanks for the input, fellows.
×