Jump to content

Fonman805

Members
  • Content Count

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fonman805

  1. Fonman805

    Windows Live Mail client, Win 7, "No Headers"

    I am also using the same combination of WLM [ver. 2012 (Build 16.4.3528.0331)] on a PC running Win7 SP1 (x86). I typically have no problems after submitting messages to SpamCop using the 'Forward as attachment' option. But every once in a while I do encounter a spam message that produces a result similar to what you described. The majority of them have turned out to be issues with the spammer's procedures, that results in a mangled/non-standard message header. If that is also what is happening in your situation, it is not the fault of your email client or OS, and you have no control over the situation; unless you can identify something common about those spam messages, and just not submit (skip) them. [AFAIK, 'fixing' the mangled headers before submitting would violate SC rules in most cases. But I have seen a few exceptions noted in this forum, given a 'pass' by the SC Admin, Don.] Good luck isolating or solving your specific issue(s)
  2. Fonman805

    ADVISORY: Spamcop Reporting System

    The SpamCop mail service, newgroups and forums are not afftected....
  3. Fonman805

    Reporting problems today?

    That's not the case out here, where it has not gotten back to even 'slow' yet. In fact, the situation has gone to FUBAR within the last hour.
  4. Fonman805

    Gateway Timeout

    That is one of several symptoms related to an intermittent issue, already being discussed in this section for the last several days, under the topic 'Reporting problems today?' Did you try scanning through (or read) any of the existing topics in this section? Or read any of the Announcements, or the pinned Important Topics, before creating a new topic?
  5. Fonman805

    Reporting problems today?

    Latest result: "Gateway Timeout The proxy server did not receive a timely response from the upstream server. Reference #1.4cf4c541.1341205373.1abfbc1e" ... and prior to that, after many different attempts, all the other failure/error messages other users have reported here. Basically, I have not been able to complete the reports of anything submitted after early-morning on June 29th. But then I went back to the other tab to try again just before posting this message, and a few of those earliest submissions came up to report, after about a 3 minute wait from the time the 'Report Now' link was clicked upon. However, those submissions were now more than 48 hours old, and invalid. I was then able to complete the remaining backlogged sumissions, and they seemed to come up a bit quicker, and were completed without further incident. And finally, I submitted a few more newer spam messages, and they still seem to be taking much longer to process and reach the reportable state (compared to when SpamCop was operating "normally"). So whatever the cause of the 'problem' is, it still seems to come and go at random times.
  6. Fonman805

    Obtaining Raw Source

    That situation is usually seen when the spam originated from another user of the same provider your email account is associated with. The message never passes through the Internet in those cases, it stays within the provider's own internal network.
  7. Fonman805

    Re: SCMaterialChanges

    It's truly unfortuante that you can't refrain from sniping at a particular individual in an open forum. Unfortuantely, it seems childish, petty and very unprofessional to others who might read the posts.
  8. Fonman805

    spam from/for spamcop?

    Well, even if the following message was not already posted on the spamcop.net reporting site: ... the first and third sentences in the phishing message you received are not even logical, and don't make any sense. By the way, the report link you gave requires a user name and password. Do you have the Tracking URL instead?
  9. Have you tried forwarding the spam from your NetZero account to spamcop? It's much easier and quicker than copying and pasting, and should eliminate the cause of the problem. I have both a Juno and a NetZero email account (both are United Online services), and using their webmail access, report any spam received on those addresses by the forward as an attachment method. You have to pre-set that in the Sending section, under the Messages part of Options (on NetZero). It also requires Mailhost settings in spamcop.
  10. I'm getting exactly the same thing now. Sometimes it works normally after the suggested reload, sometimes I get the same error message the second time as well. It is now many hours after the initial posting, is anything being done? Or, is there a 'fix' in the works?
  11. Fonman805

    Spammer make me feel "special"

    There were two more words that were spelled right, but were the wrong word: "But hay if it lets them wash me from their list..." Hay = animal feed Hey = an interjection "Maybe they were board..." Board = a piece of lumber Bored = not interested in something or having nothing to do
  12. Fonman805

    Spammer make me feel "special"

    "For pennies on the dollar" = Buy (or sell) at a low relative price vs. the original cost or worth. It might be a phrase used only in the US.
  13. It appears that the SC reporting system (http://www.spamcop.net/) is either down, or experiencing some sort of technical problems for about the last 10+ minutes. I had forwarded 7 spam messages from one of my email accounts earlier, then arrived at the SC site to submit them. Between #s 2 and 3 I started seeing server error messages, and eventually no response at all. Now I am getting to the first screen showing I have unreported spam saved, but am not able to get beyond that without seeing blank or odd looking views. Anyone else seeing this?
  14. Fonman805

    [Resolved] Reporting system down?

    It seems to be coming back now, I think. I was able to get one more report submitted, but then it went back to the blank page when trying to submit the next one. The pages aren't actually completely blank. There is the typical bold 'spamcop.net' header/link on the top left, except twice, and the Help, Site Map and Text size adjustment links in the top right corner. Some of the time the error message "[an error occurred while processing this directive]" appears just below those links. Still wonky [at] 17:07 PST
  15. Fonman805

    IP listing date/time

    Unless I misunderstood your inquiry, that information can be found at: http://forum.spamcop.net/scwik/SpamCopBlockingList or http://www.spamcop.net/fom-serve/cache/297.html
  16. Fonman805

    Mail being blocked and bounced

    Or, use Yahoo's own email system. There should be far less, if any, 'blockage' between Yahoo Mail and Yahoo Groups. Yahoo Mail may not be the best available, but seems like it might be a solution your problem.
  17. Fonman805

    Facebook - no valid abuse addresses

    Using the Help link at the bottom of the Facebook login page I was able to find several links dealing with abuse, impostor accounts, etc. Of those, a few pertain to reporting when the reporter does not have a Facebook account of their own. There was also an entry that mentioned that a confirmation email for a new account is sent to, and has to be accepted/confirmed from the registered address before an account would be established. You can try the form to report an impostor account at: http://www.facebook.com/help/contact.php?s...mpostor_profile ...or choose another help category there as needed. I wasn't aware of any external user email system when I last used the site. There may not be a normal abuse reporting address, as the only email sent should be system generated. Good luck.
  18. I forwarded two spam messages shortly after 01:00 -0700/PST, and then found out the system was down for maintenance when I went to the site to submit the reports. Email 'ready' notices were received a little over an hour later, and I was able submit both reports at that time. Three additional spam messages were forwarded at 04:41, 05:49 and 08:15 (all PST), but so far none of those has shown up as ready to submit on the website, nor any 'ready' email notices received. The SpamCop Server Status/Statistics graph shows that activity resumed at 05:30 EST and was somewhat busy for the first two hours, and then dropped to a lower level after 08:00 EST. Is there still a backlog of unprocessed submissions, or is there some new problem now?
  19. Fonman805

    Backlog or system trouble?

    Not completely. I received a notice of a report ready to submit from that time frame (now 30 hours old) about two hours ago. Tracking URL: http://www.spamcop.net/ sc ?id=z4404864729z4...b6ae31f39b4d4ez From Report History list: Submitted: Friday, August 20, 2010 12:29:23 -0700 From header info within the message body of 'accepted for processing' email, received 08/20/2010 12:29 PDT: Received: from sc-smtp10.soma.ironport.com (sc-smtp10.soma.ironport.com [192.168.37.42]) by prod-sc-app2.soma.ironport.com (Postfix) with ESMTP id 03784BD4FDA for <x>; Thu, 19 Aug 2010 08:26:05 -0700 (PDT) and Date: Thu, 19 Aug 2010 08:15:46 -0700 Original spam received: Thu, 19 Aug 2010 06:29:48 -0700 After approx. four hours without any system response to forwarded reports, I manually submitted the previously forwarded messages using the form on the SpamCop site. I had expected to start seeing all the duplicated automatic reports show up (to be canceled) late yesterday, but it didn't happen. However, while writing the above, more backlogged reports have turned up: Tracking URLs: http://www.spamcop.net/sc?id=z4405276156z8...c54e43c807ffecz (now 34 hours old) Originally submitted per 'accepted' email header: Thu, 19 Aug 2010 04:38:24 -0700 (PDT) http://www.spamcop.net/sc?id=z4405323997zb...8fc1314c988ebdz (now 25 hours old) Originally submitted per 'accepted' email header: Thu, 19 Aug 2010 12:50:40 -0700 (PDT) Hopefully that is the end of it for now.
  20. It sounds like you are referring to Window Liveâ„¢ Hotmail (the free web-based email system) rather than Windows Live Mail (the local email client). Windows Live Mail is the successor to Outlook Express, and works with various email systems using POP3/SMTP, IMAP, News Groups, etc. The OP mentioned Windows Live Mail, but now it remains to be seen if he really meant WLM or Hotmail.
  21. Windows Live Mail has some similarities to Outlook Express. Forwarding To forward an open message with the full headers intact, click 'Actions' on the task bar and select 'Forward as attachment' from the drop down list. To forward an unopened message directly from the Inbox list (or another folder) with the full headers intact, right click on the intended message and select 'Forward as attachment' from the context menu. Copy/Paste To view the full headers of an open message, click 'File' on the task bar and select 'Properties' from the drop down list, and then the 'Details' tab. To see the entire message source, click the 'Message Source' button near the bottom of the Details tab. To view the full headers of an unopened message directly from the Inbox list (or another folder), right click on the intended message and select 'Properties' from the context menu, and then the 'Details' tab. To see the entire message source, click the 'Message Source' button near the bottom of the Details tab. I hope one of the variations above helps your current situation. If not, just ask more questions.
  22. Fonman805

    [Resolved] PLEASE HELP!

    From the top of the forum section where you posted: This is a SpamCop.net FAQ Development/Support area Please do NOT post any requests for help in this forum. Please post all questions in the appropriate Help Forum. This forum is reserved for the development of the SpamCop FAQ (here) and is open to all who wish to contribute to building a better FAQ. Suggestions for improvements are welcome as well as pointing out areas that are unclear or you are unable to understand as we can use those comments to improve the current FAQ (here).
  23. Fonman805

    average reporting time?

    Yes, it does change over time. My average just went down to 5 hours, after being at 6 for several months. It took more than 9 months after I started using SpamCop for the average to get down to 6, but it seemed to decrease quicker after I stopped reporting spam that was over 24 hours old and reporting more often during the day, rather than just once a day. My average increased once or twice when I was away for a few days, and had reported all the backlogged spam (up to 48 hours old) upon returning.
  24. I have been seeing the same double auto-responses from AT&T for at least the last two months. One time in late May I received 12 auto-responses to a single abuse submission. It seems a bit odd that the message still references SpamCop even though they aren't receiving SpamCop reports, and don't seem to have noticed, or maybe they just don't care.
  25. I'd be interested to know the actual reason too. I thought that it may be per the request of eircom.net themselves. Months ago, after trying to send them a manual report, I received a reply(rejection) message which referenced their own reporting form at http://support[dot]eircom[dot]net/abuse/ Now if I see a SpamCop parse result with "Using abuse#eircom.ie[at]devnull.spamcop.net for statistical tracking.", I also submit a direct report on eircom.net's own form. I have received a positive follow-up response from them each time.
×