Jump to content
Sign in to follow this  
antispam001

NS records missing for bl.spamcop.net

Recommended Posts

Our e-mail appliances (McAfee) are setup with bl.spamcop.net for RBL blocking.

Works great!

But the appliances have got an internal health check, with periodically performs checks on the RBL service.

2 checks are performed:

- Check if DNS "NS" records are available for the zone "bl.spamcop.net"

- Check if DNS "A" record 127.0.0.2 is available in the zone "bl.spamcop.net"

The results are shown below:

------------------------

Appliance -> DNS Standard query NS bl.spamcop.net

DNS -> Appliance Standard query Response Server failure

Appliance -> DNS Standard query A 2.0.0.127.bl.spamcop.net

DNS -> Appliance Standard query Response A 127.0.0.2

A DIG from the appliance gives the following result:

dig bl.spamcop.net ns

;; Got answer:

;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 44086

;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

------------------------

For al other RBL's these checks are working ok (zen.spamhaus.org / cird.bl.mcafee.com)

Question: Why are there no NS records implemented for "bl.spamcop.net"? And can those be added?

Thanks in advance!

Kind Regards,

Spamcop RBL user

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×