Jump to content
TumbleWeed

issues with link obfuscation

Recommended Posts

I'm a bit lost in the wealth of forums here and hope this is the right forum for this issue.

Most of the spam I get includes something similar to:

Resolving link obfuscation

https://www.google.de/url?sa=t&url=http%3A%2F%2Fpaqcmased.com%2F&usg=AOvVaw2r34PGPq1jW_9NZXx4TVIb
   Percent unescape: https://www.google.de/url?sa=t&url=http%3A%2F%2Fpaqcmased.com%2F&usg=AOvVaw2r34PGPq1jW_9NZXx4TVIb
   Percent unescape: https://www.google.de/url?sa=t&url=http%3A%2F%2Fpaqcmased.com%2F&usg=AOvVaw2r34PGPq1jW_9NZXx4TVIb

spamcop obviously doesn't get the  paqcmased.com part and google doesn't want to know about the abuse of it's search, so I used whois.icann.org to look up the Abuse Contact Email:, which is tld-abuse@r01.ru for this recurring example, to send a copy of the spam report to.

Starting today it is not possible to send a copy of the spam report to anybody any more as that option doesn't exist any more.

First I would find it very helpfull if the parser at spamcop was able to extract those embedded domains and second I wonder why I can not send a copy of reports to anybody any more. I did not see an announcement that this function is disabled but I might have missed it.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

While I look into these issues, could you provide a Tracking URL we everyone can see all of the parser's actions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

From a Submit screen just now:

Report spam to:

Re: 68.87.96.15 (Administrator of network where email originates)
To: abuse@xxx (Notes)

Re: User Notification (Notes)
To:

Additional notes 

TumbleWeed do you not see "Re: User Notification" with the box to enter the TO: email address?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Lking said:

From a Submit screen just now:


Report spam to:

Re: 68.87.96.15 (Administrator of network where email originates)
To: abuse@xxx (Notes)

Re: User Notification (Notes)
To:

Additional notes 

TumbleWeed do you not see "Re: User Notification" with the box to enter the TO: email address?

I currently have no unreported spam but if I remember right the notes area is present, but before today there was an additional field where I could enter one more e-mail address to send a spam report to that all of a sudden disappeared today.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, TumbleWeed said:

Yes report was sent to the email server that sent it. Google have disabled SpamCop reports to them, you can send one from your email account though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, petzl said:

Yes report was sent to the email server that sent it. Google have disabled SpamCop reports to them, you can send one from your email account though.

I got that (I don't want to send anything to google) but there was no option to send a report to tld-abuse@r01.ru who is the registrar for paqcmased.com as the field to enter tld-abuse@r01.ru, that I used so far, was missing today.

Edited by TumbleWeed

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, TumbleWeed said:

I got that (I don't want to send anything to google) but there was no option to send a report to tld-abuse@r01.ru who is the registrar for paqcmased.com as the field to enter tld-abuse@r01.ru, that I used so far, was missing today.

OK you know the drill, you are better than SpamCop, Keep up the attack, 

Share this post


Link to post
Share on other sites

today reporting is back to normal, the missing field for an additional reporting address is back.

I wonder whether yesterdays issues could be related to "Add fuel to your account" which is not easy to do for someone living outside the us.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Lking said:

That could be true.

I'm in Australia last time I added fuel (paypal) found patience and it came through. Used to be instant?

Edited by petzl

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm in New Zealand - the last time I added fuel (also via PayPal), it took a little while, but it did turn up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×