Jump to content

forrie

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by forrie

  1. Looks like this is only for iOS and iPad. I think what I'm describing can be accomplished with AppleScript, interfacing with Apple Mail -- I just don't know how to do it.
  2. I have been using an old, abandoned plugin for Thunderbird called "Habul" that would bulk-send spam tagged messages to my SpamCop "quick" address. It's very simple, effective. I wonder if there is a similar tool available for Apple Mail that could do this? I don't know AppleScript, but I can't imagine the functionality itself is difficult to achieve. Alternatively, it could be run against a folder -- but it's probably better to have a user tag the message as spam first. Thanks.
  3. Over the last 3 says I noticed a significant uptick in spamming from another botnet. Most of it is dating, someone shared their pics, etc. etc. Anyone else getting affected by this?
  4. I meant a CLI that will help automate my reports TO my spamcop address (quick report).
  5. Yeah, I can see that point (LKing). I'd be Ok with a CLI tool that I can just run that will go out and authenticate to my IMAP accounts, process the spam (after I visually weeded it out).
  6. As I mentioned above, I think it would be good if SpamCop supported their own addons, in support of their service. Makes perfect sense to me. I don't know who Legolas is/was, only that he wanted nothing to do with his abandoned project.
  7. The original developer "legolas<something>" abandoned it. When I emailed him a while go, he summarily deleted it from SourceForge etc. Tho, he did send me an archive of what he had. Can you post the link to "Report spam"? Does it work similarly? ACTUALLY: wouldn't it be beneficial if SpamCop had and maintained their own addons to report to their service?
  8. What I did, for the Habul XPI, was to unzip it and edit the install.rdf file, to increment the MaxVersion number for Thunderbird. In this case I just increased it to 68.* or something so it would last. The code itself seems very elementary, though I'm not an XUL programmer. I can't imagine it would be difficult for an experienced programmer to fix it up for current TB builds. That having been said, I'd also be in favor of an external tool that only needs access to the IMAP folder itself, though admittedly it might be more time consuming -- but the reporting is what I want. If I have to go around and avoid addons because of API changes, fine.
  9. For quite some time, I've been using a version-altered addon for Thunderbird, based on Habul, to quick submit my spam reporting. Unfortunately, recent changes in Thunderbird have made this difficult, so I downgraded to maintain the functionality. My question is are there other tools or addons out there, even with different approaches, that I could continue to use or that may not depend on the individual MUA? I don't necessarily want to automate the reporting as I do review my spam folder to ensure nothing gets mistaken. Thanks.
  10. This project has been deleted by the author, legolas558. Presumably he doesn't have time to maintain it -- I have the code downloaded (the XPI) if someone wants to take it over. I think it needs a few adjustments to work with TB 60+ and remove a service or two that no longer operates.
  11. That was my thinking, too. But even the responses to this thread are going into my spam box, despite my moving them to normal mail each time. What I don't understand is why they would ever have a problem with Spamcop to begin with, I don't see any point of conflict.
  12. I got a response from Google, unfortunately I deleted the rejection messages. But mysteriously, a normal spam report worked today -- I have changed nothing. Hm. I will keep an eye on it and update this thread shortly. I get enough spam that if there is a bug somewhere on their side, I'm apt to trip it again.
  13. I recently moved a domain to Google Apps. But, as I've sent a report through the Habul plugin (for thunderbird), I am getting blocked reports from Gmail (either gmail.com or my hosted email on Google), that look like this below. Can someone let me know if this is a general problem, as I did search the forums and didn't find anything. But it seems odd they would do this, unless I'm missing something. Thanks. Message blocked Your message to submit.[omitted]@spam.spamcop.net has been blocked. See technical details below for more information. LEARN MORE
  14. I don't foresee myself doing the above for the multiples of spam messages my domain receives. Not realistic. Since I moved my domain to Gmail/Google Apps recently, perhaps an alternative method here is to load up a local IMAP client (ie: Mutt) with a macro, then connect to the Gmail/spam mailbox that way. But the above just isn't realistic for those who receive a lot of spam.
  15. Link to this FAQ item? I looked through the FAQ and I can't locate this.
  16. Google Cloud indicates that, for their product, you can add Spamcop in the UI to not have it blocked. I'm not sure this applies in the above scenario, though.
  17. No, I didn't see that. Interesting. I wonder if there is a way via an API call to take messages stored in a folder and process them with another mail client like MUTT. I'll have to look into it. But yes, this would be a big decision factor for me. Google uses their own "spam" rating system, which (for the average user) is "ok". I believe this is based on a product they purchased some time ago (the name escapes me). Whenever Google blocks a company site, I always think there's a little more behind it.
  18. I may move my domain to a hosted service from a SaaS provider. One issue I'm trying to solve is how to report spam from Gmail to Spamcop. Now, I understand about display source and copy and paste, but not when I have 10's of messages to report, that's not going to happen. I'm wondering if there is some clever API mechanism that could be triggered (even remotely) when messages are stored in a certain folder. Anyone found a decent hack that will work reliably?
  19. To clarify, I think it has to do with how the message is being encoded. I added a couple of rules to my Postfix header_checks that catch this spammer abusing Google Groups, but it catches the headers in the forwarded message -- which it should not, that I can tell, from the mutt configuration. The config for mutt above is from the Spamcop FAQ.
  20. I'm using MUTT as my mail agent, which I have for years, but I'm having a problem with Postfix rejecting the mail based on header_checks (which I need, as I have a spammer). My Spamcop mutt config is based on the documentation: # Settings for SPAMCOP set mime_forward=yes set mime_forward_rest=yes set ssl_verify_host=no set ssl_verify_dates=no macro index S ":set autoedit=no fast_reply=yes editor=\"/bin/true\"\n<tag-prefix><forward-message>submit.[omitted][at]spam.spamcop.net\n<send-message>:set autoedit=yes fast_re ply=no editor=\"/usr/bin/vim\"\n" \ "Forward tagged mail to SpamCop" But, something isn't working. I fould imagine that if it's mime_forward, the body of the reports should be encoded, but postfix is rejecting based on the headers of the messages I'm sending. It's possible I've overlooked something, but I understand there was a lengthy discussion somewhere about this (which I cannot find). If someone could point me in the right direction, that would be very much appreciated. Thank you.
  21. Sorry about that Lking Rushing to get info out, didn't even think of the URL. Thanks.
  22. In addition to this bug with Spamcop parsing, it's leaving "Unreported spam" in my queue, which is building up. There doesn't appear to be another way to cancel them. I contacted SC support and pointed them to this thread. I think this should be a simple parsing/regex fix.
  23. Ah, interesting. And, I did notice that. This is a parsing bug that Spamcop could easily fix. But, I'm betting money that the spammer figured out this trips up the parser.... perhaps. But it could be their own bug.
  24. Since yesterday, the reports I'm sending are going to links that have a reduced web page; as in, there's no buttons or anything to submit reports. Just a brief analysis of the message. I'm logged in properly, that doesn't appear to be the issue. This also happens on my mobile device (iPhone). It also happens in an anonymous window, ie: from Chrome. Perhaps I missed a change? I didn't receive any email announcement, etc. Could someone elaborate on what's going on? Thanks.
×
×
  • Create New...