Jump to content

[Resolved] Server error sending mail: Insufficient Storage


Tommy
 Share

Recommended Posts

I just tried to send two (small!) email messages via SMTP using Thunderbird, as I usually do, and I got the following error:

The size of the message you are trying to send exceeds a temporary size limit of the server. The message was not sent; try to reduce the message size or wait some time and try again. The server responded: 4.3.1 Insufficient system storage.

I haven't yet tried webmail. Since I cannot send email from my spamcop account, I went to twitter and sent a message to [at]cesmail_status

Anyone else having trouble?

P.S.: Sounds like I'd better make a backup of my inbox.

UPDATE: I just tried sending the same message via webmail and it worked. The only unusual thing I noticed was that webmail complained that the message I was replying to was encoded in UTF-8 instead of my default encoding. But I receive and reply to mail from this guy all the time, usually using Thunderbird, though usually on a different machine.

UPDATE 2: i checked for a Thunderbird configuration problem on this machine, (after exporting my inbox) and there's no problem. I composed a brand new message and tried to send it, with the same error. I tried sending a test message from my Android phone using the K9 app and I had the same error.

Edited by Tommy
Link to comment
Share on other sites

Just to add to this to help isolate the problem.

I've just received this error "Negative SMTP reply: 452 4.3.1 Insufficient system storage" using K9 email (v4.200 / on ICS RAZR).

When using using Thunderbird (v15.0 / on Win7 Ultimate 64bit), I get the same message as Tommy.

Edited by Eriel Nash
Link to comment
Share on other sites

Just to add to this to help isolate the problem.

I've just received this error "Negative SMTP reply: 452 4.3.1 Insufficient system storage" using K9 email (v4.200 / on ICS RAZR).

When using using Thunderbird (v15.0 / on Win7 Ultimate 64bit), I get the same message as Tommy.

Yep!

You have to use Webmail then to find Webmails been/being used by spammers and blocked?

Final-Recipient: rfc822;WilliamHenryGates[at]hotmail.com

Action: failed

Status: 5.0.0 (permanent failure)

Remote-MTA: dns; [65.55.92.184]

Diagnostic-Code: smtp; 5.1.0 - Unknown address error 550-"SC-001 (SNT0-MC4-F19) Unfortunately, messages from 216.154.195.49 weren't sent. Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list. You can also refer your provider to http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx#errors." (delivery attempts: 0)

Reporting-MTA: dns; c60.cesmail.net

Link to comment
Share on other sites

Yep!

You have to use Webmail then to find Webmails been/being used by spammers and blocked?

I believe you must be seeing a different problem. I do not see this message when sending to the same person using webmail. As far as I can tell, I have never seen any sort of "blocked" message.

I see the "4.3.1 Insufficient Storage" error when I attempt to send messages to ANYONE, including myself, but only using SMTP (non-webmail client).

UPDATE: so far no response to my trouble report (sent via the "Problem" button in webmail) nor to my Twitter message to [at]cesmail_status

UPDATE 2: I got a response via Twitter that they are investigating. I'm heading out so I won't be able to update again until later.

Edited by Tommy
Link to comment
Share on other sites

I believe you must be seeing a different problem. I do not see this message when sending to the same person using webmail. As far as I can tell, I have never seen any sort of "blocked" message.

I see the "4.3.1 Insufficient Storage" error when I attempt to send messages to ANYONE, including myself, but only using SMTP (non-webmail client).

UPDATE: so far no response to my trouble report (sent via the "Problem" button in webmail) nor to my Twitter message to [at]cesmail_status

UPDATE 2: I got a response via Twitter that they are investigating. I'm heading out so I won't be able to update again until later.

We had a problem with one of the outbound mailservers early this AM. Problem is now resolved. Email support at spamcop.net if you continue to have issues.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...