Jump to content

NS records missing for bl.spamcop.net


antispam001
 Share

Recommended Posts

Our e-mail appliances (McAfee) are setup with bl.spamcop.net for RBL blocking.

Works great!

But the appliances have got an internal health check, with periodically performs checks on the RBL service.

2 checks are performed:

- Check if DNS "NS" records are available for the zone "bl.spamcop.net"

- Check if DNS "A" record 127.0.0.2 is available in the zone "bl.spamcop.net"

The results are shown below:

------------------------

Appliance -> DNS Standard query NS bl.spamcop.net

DNS -> Appliance Standard query Response Server failure

Appliance -> DNS Standard query A 2.0.0.127.bl.spamcop.net

DNS -> Appliance Standard query Response A 127.0.0.2

A DIG from the appliance gives the following result:

dig bl.spamcop.net ns

;; Got answer:

;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 44086

;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

------------------------

For al other RBL's these checks are working ok (zen.spamhaus.org / cird.bl.mcafee.com)

Question: Why are there no NS records implemented for "bl.spamcop.net"? And can those be added?

Thanks in advance!

Kind Regards,

Spamcop RBL user

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...