Jump to content
Sign in to follow this  
Jeff G.

[Resolved] pop.spamcop.net not responding on SSL Port 995

Recommended Posts

Hi. I had 10 emails stacked up in my SpamCop Email System Inbox mailbox/Folder, the earliest having been received at 22:08.

OE6 was throwing the following error:

The server responded with an error. Account: ' pop.spamcop.net', Server: '127.0.0.1', Protocol: POP3, Server Response: '-ERR AVG POP3 Proxy Server: Cannot connect to the mail server!', Port: 5200, Secure(SSL): No, Server Error: 0x800CCC90, Error Number: 0x800CCC90

I bypassed AVG and went direct SSL, such that OE6 threw a new error:

Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for this include server problems, network problems, or a long period of inactivity. Account: ' pop.spamcop.net', Server: 'pop.spamcop.net', Protocol: POP3, Port: 995, Secure(SSL): Yes, Error Number: 0x800CCC0F

Once I turned off SSL and went with standard Port 110 (through AVG's port interception), OE collected my mail just fine. My Gmail connection was using a similar connection just fine, and telnet connections to pop.spamcop.net on Port 995 were immediately lost.

My conclusion is that SSL service for POPping from pop.spamcop.net appears to be currently broken.

I have tried to notify JT.

Edited by Jeff G.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fixed
It is now working again for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×